2020. január
H K Sz CS P Szo V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Állandó zenekari tagok

Móré István - basszusgitár

Hét éves koromban kezdtem zenét tanulni, Karcagon, ahol születtem.

Mivel csak egy trombita volt szabad hangszer a zeneiskolában, ezért az utcánkban kis fekete tokkal kezdtem járni. 15 éves koromban egy nagyobb tokra váltottam, tanáraim hatására harsonázni kezdtem (harsonásból hiány volt a városi fúvószenekarban). Helyes döntés volt, mert ez a hangszer lett a fő hangszerem. Egy év múlva, tanáraim egy még nagyobb hangszerre beszéltek rá.

Nem volt bőgős a helyi vonószenekarban, így hát ezek után ezt kezdtem el cipelni. Ebből alakult ki a basszusgitározás, amit most egy harmonika mellett pengetek. Középiskola után gyorsan bevonultam katonának és a szolnoki katonazenekarba kerültem. Itt tanultam meg igazán zenélni. Rengeteg lehetőség és feladat volt egy ilyen vidéki nagyvárosban. Színházban, szimfonikus zenekarban harsonáztam. Több szórakozóhelyen (Tisza szálló, Pelikán szálló…) basszusgitáron játszottam.

A tanulás hajtott tovább, ezért a Fővárosi Nagycirkusz zenekarába kerültem. Előadások mellett a Jazz Tanszakon tanultam. Az iskolapadból rángatott ki Bergendy István. Új harsonásra volt szüksége a szalonzenekarnak. 1986-2010. közepéig – egy kisebb megszakítással - tagja voltam a zenekarnak.

Ezzel párhuzamosan a rendőrzenekarban is fújtam. Mindig szerettem színházban dolgozni, Molnár Gyurival Vidám Színpadon a zenekari árokban találkoztam először. Abban az időben kezdett zenekart alakítani. Sikerült! Azóta a bal oldalán állok, vagy ülök.

Kiss László - gitár

1985-ben végeztem a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán.
1985-86 a hivatásszerű tanítás évei voltak számomra, amikor a Postás Zeneiskola gitár szakának tanára lettem. Most is tanítok gitárt, de már csak magán tanítványaim számára.
1986-tól sokat vendéglátóztam itthon és külföldön egyaránt.
1996-tól civil munkahelyem tekintve egy bankintézményben dolgozom, így a gitározást azóta másodállásban végzem. A zenélés számomra hobbi, és az öröm forrása.

Molnár György koncertzenekarában már több, mint kilenc éve játszom!

Egy interjú során ezt nyilatkozta Molnár György kollégájáról: "Laci igazán színes egyéniség, aki élvezi a koncertekkel járó utazásokat, és ezeket kvázi kirándulásnak éli meg. Persze ezért még nem vinném magammal?:) Viccet félretéve egy szívvel játszó művész, akinek a zenéjében a lelke is ott van. Köszönöm neki a közös éveket, és remélem még sok közös élményben lesz részünk a továbbiakban is!"

Körmendi Péter - zongora

1980-ban Bartók Béla Zeneművészeti Szakközép Iskola zeneszerzés szak elvégzése után zongorakísérői tevékenység, színpadi, színházi munkák követték egymást. Ebből adódtak a zenekari hangszerelések is. Aztán következett a Zenemű kiadó megalapítása, hangstúdió létrehozása, stúdió munkák, számos hangfelvétel és zenei alap készítése, hangszerelése. Több televíziós műsor zenei vezetője, nevéhez fűződik egyéb szórakoztató zenei tv-s műsorok készítése, valamint színpadi előadóművészi közreműködések.

Molnár György így emlékszik találkozásukra: „Péter először helyettesként vett részt a zenekar életében, aztán megkértem, hogy a jövőben állandó tag legyen! Nagyon örülök, hogy kérésemre igent mondott! Számomra ez sokat jelent! Fantasztikus zenész édesapja Körmendi Vilmos hosszú ideig zongorázott Tabányi Mihály harmonikakirály zenekarában! Pétert velem hozta össze a sors… nagyon szerencsés találkozásnak tartom, és remélem, hogy még sokáig fogunk a koncerteken együtt dolgozni ”

Horváth Zoltán - dob

1975-ben születtem Makón. Gyermekkoromtól érdeklődéssel figyeltem a kor dobosait. Megszerettem a jazz, blues, rock műfajokat. 15 éves koromtól játszom zenekarokban.

1997-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-dob szakára, ahol 2001-ben diplomáztam. Tanáraim Kőszegi Imre, Nesztor Iván, Zsoldos Béla voltak. Eddigi pályám alatt olyan zenészekkel léptem fel, mint Dave Samuels, Chuck Loeb, Csepregi Gyula, Pély Barna, Szolnoki Péter, Bársony Bálint, Falusi Mariann, Juhász Attila. Különböző formációkban játszottam, ilyenek például a Tommy Vígh Quartett, Pleszkán Trió, Intermezzo Trió, Spring Island+Csepregi Gyula, Jazzmánia Big-band. Jelenleg aXVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola, illetve a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola jazz-dob tanára vagyok.

Molnár György így emlékszik vissza találkozásukra: „Épp az állandó dobosom helyett kellett egy profi beugró ember… Zoli bekerült a zenekarba, és hamar megszerettük… így a helyettesből állandó zenekari tag lett, gyorsan beilleszkedett. Jó látni egy olyan zenészt, mint Zoli… tiszteli a zenét, és a zenei alázata példaértékű… nagyon jó zenésznek tartom! Remélem az elkezdett közös zenei úton még sok élményben lesz részünk!"

© 2017 molnargyorgy.hu - Molnár György hivatalos oldala
Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.