2019. október
H K Sz CS P Szo V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Martonosi György – dob

Martonosi György az 1994-ben alapított Drum-Art Dobiskola vezetője, 1995-től tizenegy évig a Zenész szakírója, majd kezdettől szakmai munkatársa a Dobosmagazin szaklapnak. Országos és nemzetközi dobos rendezvények, nemzetközi mesterkurzusok szervezője, résztvevője. Emlékkoncertek, Dobosok Farsangja Nemzetközi Zenei Gála, Dabasi Világzenei Dobos gálák rendezője, résztvevője, a Rádió 17 jazz-témájú műsorainak vezetője. Tankönyveket ír, kurzusokat tart országszerte. Csíkszeredai nemzetközi DOB-BAN fesztiválok védnöke.

Dobos hiánnyal küzdöttem, ezért felhívtam Esze Jenő egykori tanárom, hiszen szerintem a zenész szakma minden  tehetséges képviselőjét ismeri. Annyit mondott, hogy kapásból egy embert tud mondani, aki a legtökéletesebb lenne számomra, Martonosi György. Megkaptam az elérhetőségét, és felhívtam! Nagyon fiatal voltam, és mivel nem ismertem Őt, így én bolond azt mondtam, hogy szeretnék próbát játszani vele:)! Gyurikám, ezúton is elnézésed kérem!…:), hiszen amikor elmentem hozzá, és bekísért a dobszobájába, hát annyi elismerést, díjat, hírességekkel közös fotót láttam a falakon, hogy a végén úgy éreztem, nem neki kell "bizonyítania", hanem nekem kell nagyon összeszednem magam:) A próbajátékon azonnal egymásra találtunk, azt gondolom, hogy Martonosi Gyuri személyében egy fantasztikus, őstehetségű dobosra találtam, aki méltán híres a hazai és a nemzetközi zenei életben. Személyisége mindig jótékony hatással volt rám, mert ha valami miatt idegeskedtem a fellépés előtt, mindig sikerült megnyugtatnia, ilyenkor sokszor odajött, és csak ennyit mondott nekem: “Gyurikám… relax!” :-)

Remélem, a barátságunk örök marad, és ha ma már nem is találkozunk a zenekaromban, remélem, jó emlékekkel gondolunk egymásra… én biztosan!:)

[ vissza ]

© 2017 molnargyorgy.hu - Molnár György hivatalos oldala
Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.