2019. október
H K Sz CS P Szo V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Nádas György

Karinthy-gyűrűs humorista, a Rádiókabaré tagja.

Tanulmányait a Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskolában, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte.

Új arcát ismerhette meg a közönség, amikor még főiskolás hallgató korában, a második humorfesztiválon a zsűri tagjainak hatására Markos Györggyel átütő erejű párost hoztak létre. A sikerük óriási volt, így megnyerték a humorfesztivált. A Mikroszkóp Színpad még abban az évben szerződtette mindkettőjüket. A páros később Boncz Gézával egészült ki. Rádiós- és televíziós fellépéseikkel milliós rajongótábort szereztek maguknak. Markos-Nádas-Boncz nélkül elképzelhetetlen volt egy szilveszteri műsor.

A 90-es évek közepe táján szakított Markos Györggyel és a Mikroszkóp Színpaddal, s ettől kezdve főleg Boncz Gézával vállalt fellépéseket. Rendszeresen játszott / játszik sikeres színházi előadásokban is.

2010-ben Molnár György felkérte, hogy koncertzenekara sztárvendégeként Nádas György lépjen fel velük.

Nádas György így emlékezett vissza erre: “Egyszer csörgött a mobilom, Molnár György harmonikaművész keresett, és felkért, hogy legyek az egyik nagyszabású koncertjük sztárvendége. Azt találta ki, hogy édesapám Nádas Gábor, a kitűnő zeneszerző dalaiból énekeljek el egy csokorra valót. Molnár Gyuri végezte a hangszerelést, kitűnő munkát végzett, Ő és a zenekara is nagyon profi. Nagy megtiszteltetés volt és egyben  megható is számomra, hogy Édesapám dalait én énekelhettem el a nagyközönségnek!”

[ vissza ]

© 2017 molnargyorgy.hu - Molnár György hivatalos oldala
Honlapkészítés: Eastside Informatika Kft.